Familien Flugstad Østberg sitt hytteprosjekt

Familien Flugstad Østberg sitt hytteprosjekt.

Familien Flugstad Østbergs hytteprosjekt. Del 1: Planleggingsfasen

Gjennom vinteren 2019 planla skiløperen Ingvild Flugstad Østberg og resten av familien sitt nye hytteeventyr. Den nye hytta, idyllisk plassert langs med Mjøsas bredder, skulle erstatte den gamle. Etter å ha fått godkjent planene av kommunen startet rivning og oppbygging av en ny og moderne hytte den samme sommeren.

På Neshalvøya sto en sjarmerende liten hytte med en fantastisk utsikt over Norges største innsjø, Mjøsa. Dette var en hytte som ble bygd på slutten av 40-tallet av Harald Østberg, Ingvild Flugstad Østbergs oldefar, og som har vært et viktig møtepunkt for familien i mange år.

Etter mange både aktive og late ferier på hytta hadde den mer enn sytti år gamle hytta begynt å vise tegn på slitasje. For å få mest ut av den flotte plasseringen ønsket familien å bygge den om til en helårshytte. Familiebånd, og Ingvilds gode samarbeid med Hunton over mange år, skapte et ønske om å bygge med trebaserte
byggematerialer produsert i hjemtraktene på Gjøvik.

"Vi ønsket å føre hyttas tradisjoner videre og velge Hunton-produkter på nytt.

Så gir det også følelsen av at vi bringer naturen inn i hytta, ettersom materialene i hovedsak er laget av tre", forteller Helge Østberg.

Hunton har bistått familien med planlegging og prosjektering av hytta underveis i prosjektet.

 

2-3

Den gamle Østberg-hytta

Rett etter krigen bygget oldefar Harald denne sjarmerende hytta på ca. 30m2. Harald jobbet i Hunton fra 1930-tallet frem til han pensjonerte seg på 70-tallet. Dette har preget hytta, som også den gang ble bygd med Hunton-produkter.

Innvendig så hytta nærmest like bra ut som den gjorde for 75 år siden, men utvendig hadde tid, vær og vind resultert i slitasje. Heller ikke grunnarbeidet var helt opp til dagens standard. Slitasjen på hytta i kombinasjon med ønsket om å utvide og bygge helårshytte, gjorde at familien konkluderte med rivning som den beste løsningen. Etter å ha sett hvor godt de gamle Hunton-materialene holdt seg over tid, ønsket familien Flugstad Østberg på nytt å velge byggematerialer fra Hunton.

 

Fra gammel til ny og moderne Hunton-hytte

CFR_8463Ingvild og familien hadde klare ønsker om hva og hvordan de ville bygge. De trengte større plass, strøm og et mer
moderne bad med bedre sanitære forhold. Og de ønsket seg en helårshytte.

Sammen satte de seg ned og begynte å tegne opp hvordan den nye hytta skulle se ut. Familien planla å gjøre arealet dobbelt så stort med flere gode soverom, slik at flere skulle kunne bruke den samtidig gjennom hele året. For en såpass aktiv familie var dette viktig. Derfor la de ekstra vekt på å velge god isolasjon og gulvvarme. En lun hytte om vinteren og en sval hytte om sommeren var ønsket av flere i byggekomiteen.

Da de begynte å planlegge hvilke materialer de skulle benytte kom trefiberisolasjon raskt øverst på lista. De valgte også å bruke Intello dampbrems, for å få en konstruksjon som "puster".

Du kan lese mer her om hvorfor hytter har godt av trematerialer her.

CFR_4762.

LES DEL 2

GÅ TILBAKE TIL START